back to articlesnet.works

 

April 13th 2005: Heath Bunting foredrag onsdag den 4. maj 2005
[April 13th 2005]

Pressemeddelelse

Artnode Goes Physical inviterer til:
Crossing, Sharing and Hacking - foredrag med Heath Bunting

Onsdag den 4. maj kl. 19.00 på Overgaden,
gratis entré

Heath Bunting er en af netkunstens absolutte pionerer. Fra midten af 90erne har han i mere end hundrede projekter, online såvel som offline eller begge dele, udfordret, underløbet og eksperimenteret med nettets æstetiske, sociale og økonomiske strukturer. Hans projekter kredser om mulighederne for at skabe åbne og demokratiske kommunikationssystemer og kritiske og humoristiske frirum for ikke-institutionaliserede netværksfællesskaber. Formerne er yderst forskelligartede, fra en cybercafe for kunst og hacking, en database for identitetsbyt, en internettigger og en person2person kurerservice til sabotage af CCTV i det indre London, information om hvordan man krydser landegrænser uden pas og platformen irational.org. Som sådan er hans værk et stærkt bevis på, at netkunst ikke udfolder sig i en teknologisk osteklokke, men forbinder sig til den øvrige samtidskunsts diskussionen af ulighed, udnyttelse, overvågning og kontrol på den ene side og på den anden afsøgelsen af affirmative, produktive og kreative modtræk.

På Overgaden vil Heath Bunting fortælle om sine netkunstværker og om den kunstneriske og teknologiske kontekst de opstod i samt om sine erfaringer med interventioner i offentlige rum. Foredraget er med andre ord en oplagt lejlighed til at stifte bekendtskab med netkunsten og gå i dialog med et enestående værk, hvor æstetisk innovation, tekno-økologisk bevidsthed og socialt engagement går hånd i hånd. Ud over alle grænser.

Heath Bunting har udstillet verden over, blandt på New Museum i New York, Tate Modern i London og Documenta X i Kassel. Artnode arbejder på at lave en udstilling med ham i København til efteråret 2006 og derfor er det en ekstra stor glæde for os lige netop nu at præsentere ham for et dansk publikum.

Arrangementet er lavet i sammenhæng med udstillingen 'City Rumble' som kan ses på Overgaden fra den 21. april til den 19. juni.

For mere information om Heath Bunting se www.irational.org eller kontakt Artnode på mail@artnode.org.


 

© 2001-2007 www.artificial.dk.
contact:
artificial at artificial dot dk